Blog

2022 E-Ticaret Trendleri

E-ticaret sitesine mi ihtiyacınız var ? İngeöl Pixel yazılım hizmetleri olarak yanınızda olalım .

Konu Başlıkları



E-ticaret trendleri baş döndürücü bir hızla değişiyor. Fakat, geliştikçe her bir eğilimi takip etmek zor olabilir. Döngü de hızlanıyor. Birkaç yıl önce her yeni e-ticaret trendinin yakalanması en az bir veya iki yıl alırdı. Bugün güncel kalmanın anahtarı, doğru tahminler yapmak ve trendin önünde kalmaktır.

Küresel çapta meydana gelen en son gelişmeler ve teknolojik atılımlar, müşteri istek ve beklentilerini değiştirerek yeni satın alma davranışlarına neden oldu. Özellikle son iki yılda yaşanan olaylar, e-ticarete büyük bir ivme kazandırdı. Giyimden kitaba gıdadan elektroniğe her şey artık zahmetsizce online sipariş verilebilecek durumda ve verilere göre e-ticaret sektörünün önümüzdeki yıllarda da gelişmeye devam etmesi bekleniyor.

Bu öngörüler göz önünde bulundurulduğunda, 2022’de e-ticaretin parlak bir geleceğe sahip olacağını söylemek güvenli. Sonuç olarak, işletmelerin trendleri takip etmeleri ve rekabette bir adım önde olmaları, bir başarı elde etmek için kritik önem taşıyor.

Küresel rekabetin artması ve müşteri talebinin daha çeşitli ve özel hale gelmesiyle birlikte, firmalar hem eski hem de yeni zorluklarla başa çıkmak için güçlü bir dijital varlık oluşturmalıdır. Bu gücü elde etmek için online mağazaların daha üstün deneyimler sunacak şekilde nasıl gelişeceğini de detaylı bir şekilde bilmesi gerekiyor.

Çok Yönlü Kanalın Etkisi


Çok Yönlü Kanalın Etkisi

Hepimiz çok yönlü kanal pazarlamanın yeni bir kavram olmadığı konusunda hemfikir olabiliriz. Peki, neden hala bu konuyu tartışıyoruz? Çünkü çok yönlü kanal, satın almayı müşteriler için daha uygun hale getirmekle ilgilidir ve hala iyileştirme potansiyeli vardır. Önde gelen kuruluşlardaki perakende yöneticilerinin %90’ından fazlası, şirketlerinin çok yönlü kanal bir stratejisi olduğunu veya birini desteklemek için teknolojiye yatırım yaptığını söylüyor, ancak yalnızca %8’i girişimlerinin iyi yürütüldüğüne inanıyor.

Çok yönlü kanal, mobil, e-ticaret web siteleri, perakende vitrinler ve kataloglar gibi tüm müşteri temas noktalarının sorunsuz entegrasyonuna izin vererek kanal sınırlarını aşan tek bir alışveriş deneyimi anlamına gelir. Artan sayıda kanalla, hepsinin birlikte nasıl çalıştığını düşünmek her zamankinden daha önemlidir.

Günümüzün dijital dünyasında, çok yönlü kanal artık bir perakende lüksü değil, bir zorunluluk olarak görülüyor. Önemli araştırmalara göre, 2022 yılına kadar, satın alma öncesinde veya sırasında dijital cihazların kullanımı, mağaza içi satın alımların %58’ini etkileyecek.

Daha iyi bir müşteri deneyimi sağlamak ve erişimi artırmak için, müşterileriniz nerede olursa olsun şirketiniz orada bulunmalıdır. Yalnızca son derece yetenekli, sağlam bir e-ticaret altyapısı ve markanızın hedeflerine uygun bir ortak, ideal çok yönlü kanal ekosistemi oluşturabilir.

Hiper Kişiselleştirilmiş Müşteri Deneyimi

top articlemore about the author

Hiper Kişiselleştirilmiş Müşteri Deneyimi

Dijital ve fiziksel dünyalar çarpıştığında müşteri deneyimi devrimsel hale gelir. Müşteriler giderek daha yüksek bir kişiselleştirme düzeyi bekliyor ve kendi özel gereksinimlerini karşılayabilecek işletmelerden satın almayı seçiyor. Kişiselleştirilmiş hizmet norm haline geldikçe, markalar rekabetçi kalabilmek için yenilik yapmalıdır. Şirkete göre, bağlantılı dünya, büyük veri analitiği ve makine öğrenimi yoluyla verileri stratejik olarak kullanmak için sınırsız şans sunuyor. Muazzam verileri ilgili içgörülere indirgeyen yapay zeka (AI) teknolojilerinin uygulanması, bu hiper kişiselleştirilmiş müşteri deneyimini daha da kişiselleştirebilir.

İletişim kanallarının ve self servis etkileşimlerinin sayısındaki artış nedeniyle müşteriler, deneyimlerinin her aşamasında giderek daha fazla kişiselleştirme bekliyor. Bir şirket müşterileri için bu deneyimleri başarılı bir şekilde oluşturabiliyorsa, tekrar satın almalar neredeyse kesindir.

Görsel Pazarlama


Görsel Pazarlama

Müşterilerin bir şirketin ürünleri ve hizmetleri hakkında bilgi edinmelerine ve bunlarla etkileşim kurmalarına yardımcı olmak için görüntülerin, videoların ve hatta sanal ve artırılmış gerçekliğin kullanılmasına görsel ticaret denir. Görsel pazarlama, E-ticaret şirketlerinin müşterileri çekmek ve dönüştürmek için web sitelerinde ticaret, sosyal ağ ve ürün sayfalarını kullanma şeklini değiştiriyor.

Müşteriler, internet satış noktalarının artması nedeniyle fiziksel mağazalardaki şeyleri eskisi kadar kontrol etmiyorlar. Bu, markanın sunduğu bilgilerin onların ihtiyaçlarına uygun olup olmadığını belirlemede ne kadar kritik olduğunu gösterir. İster bir ürün stok videosu olsun, isterse bir sosyal medyadan canlı yayın olsun, görsel materyal kullanmak, marka bilinirliğini artırmaya, alışveriş yapanlara sattığınız ürüne ilişkin daha iyi bir görsellik sunmaya ve satış dönüşümlerini artırmaya yardımcı olabilir.

En son trend konu metaverse’in vaat ettiği gibi, bu noktada çoklu pazarlama tekniklerini taze ve yaratıcı yöntemlerle birleştirmek kritik önem taşıyor. Tüm sanal dünyalar, artırılmış gerçeklik ve internetin toplamını içeren metaverse, sanal olarak geliştirilmiş fiziksel gerçekliğin ve fiziksel olarak kalıcı sanal alanın birleştirilmesiyle oluşturulan ortak bir sanal paylaşılan yerdir. Metaverse, insan uygarlığının bir sonraki aşamasını hızlandırmak için en umut verici teknoloji olarak tanıtıldı. Sonuç olarak, firmalar metaverse’de e-ticaretin potansiyelini gördüler ve bu gelişen sektöre katılmaya çalışıyorlar.

En tanınmış spor giyim markalarından biri olan Nike, siz ve 3D avatarınız için sanal spor ayakkabılarının yanı sıra gerçek spor ayakkabı satmak amacıyla sanal ayakkabılar ve koleksiyonlar üreten NFT tabanlı bir şirketi satın aldığını duyurdu.

Mastercard inovasyondan sorumlu başkan yardımcısı Keith Jordan, “Karma gerçeklik, işletmeler ve tüketiciler için giderek artan bir şekilde kullanılabilir hale gelecek ve önümüzdeki beş yıl içinde hayatımızı değiştirecek” diyor. Sonuç olarak, insanların gelecekteki ticaret platformlarından beklentilerini değiştirebilecek tarihi bir olayın başlangıcındayız.

Etkileşimli materyaller, ilgi çekici videolar ve artırılmış gerçeklik gibi çeşitli içerik türlerinin eklenmesi, e-ticaret işi için bir sonraki trend haline gelecek ve 2022’nin sonunda büyük olasılıkla daha yaratıcı örneklere tanık olacağız.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir