Blog

Google Dijital Atölye Nedir?

Pixel yazılım hizmetleri sizi özgün kılsın...

Dijital bir atölye, sanal olarak barındırılan ve katılımcı gruplarının belirli konuları bir araya getirip tartıştığı ve konuşmacıların birbiri ile içerik, video, metin veya resimler bütünüyle etkileşimde bulunduğu bir etkinlik olmaktadır.
Çevrimiçi atölyeler, yüz yüze konferanslardan veya eğitimlerden daha derin konulara girme eğilimindedir. Konulara daha objektif bakmak için katılımcılara alan sağlar ve

katılımcılar bu sayede sunucular ve içerik arasında daha fazla etkileşime olanak vermektedir. Öyle ki Google ile dijital atölyenin sizlere katacağı artılar bulunmaktadır. Bunlar;
• Verimlilik
• Gelir
• Rekabet Gücü

Dijital Ortamda Toplantılar

Dijital bir çalıştayın bariz bir yararı, ekibinizin herhangi bir üyesinin, coğrafi olarak nerede olduğuna bakılmaksızın etkinlik sırasında aktif olarak katılabilmesi ve fikir üretebilmesidir. Bu aynı zamanda, toplantı sahibinin bir sunum hazırlamanın stresi veya her katılımcının materyali görme veya materyale erişme konusunda aynı yeteneğe sahip olup olmayacağı konusunda endişelenmesine gerek olmadığı anlamına gelmektedir. Kısacası, yüz yüze bir etkinliğin yer ve zaman sınırlamaları bu sayede kaldırılmıştır. Bu durum aynı zamanda ulaşım, lojistik ve diğer etkinlik hazırlama işleriyle ilgili önemli ölçüde daha az maliyet ile bir anlamda kazancın kapısı olmaktadır.
Dijital bir atölye, katılımcıların yeni yöntemleri deneyebilecekleri ve güvenli bir alanda sorular sorabilecekleri için daha pratik beceriler öğrenmeleri için de harika bir yol olmaktadır. Bu sayede öğrendiklerini günlük işlerinde neredeyse anında uygulayabilme özelliğine sahip olurlar.

Toplantı Öncesi Hazırlıkları

İhtiyaç duyulan içerik miktarı genellikle çalıştayın süresine bağlıdır. Birkaç günden uzun sürerse, sahip olduğunuz malzeme miktarını yeniden gözden geçirmeniz gerekebilir. Bir çalıştay, yeni bir kavramı tanıtmalı ve katılımcıları kendi başlarına daha fazla araştırma yapmaya veya yeni yöntemlerin uygulamasını göstermeye teşvik etmek için merak ve ilgi uyandırmalıdır. Bu nedenle, katılımcıların mümkün olan en kısa sürede katılımını sağlamak daha mantıklıdır.
Tamamen çevrimiçi bir atölye çalışması yürütmeden önce her zaman göz önünde bulundurmanız gereken birkaç şey vardır, bu nedenle başlamadan önce bu soruları gözden geçirmek için biraz zaman ayırdığınızdan emin olmak gerekmektedir.
Çalıştaya ve atölyeye başlamadan önce kendinize şu soruyu sorun: bilgi sunmak ve paylaşmak mı istiyorsunuz, yoksa organizasyonu bir amaç doğrultusunda ilerletmek mi istiyorsunuz? İkincisiyse, atölye oturumlarına odaklanmak istersiniz. Bu cevap ile sunum şablonları hazırlayabilir ve toplantı sahiplerini davet edebilirsiniz.
Kaç kişi katılacak? Atölye içeriği, küçük-orta büyüklükteki gruplara mı yoksa daha büyük bir grup olarak mı bölünürse en iyi sonucu verir mi? Katılımcıların farklı geçmişlerini ve seviyelerini ve yaşadıkları farklı zorlukları göz önünde bulundurmak gerekir.
Çalıştayı kim kolaylaştırmalı? Uzak atölyeler yürütürken iki kolaylaştırıcıya sahip olmayı düşünün. Bu şekilde, biri tartışmalara öncülük edebilir, diğeri ise çalıştayın idari tarafını yönetebilir ve organize edebilir, özellikle de çok günlük bir etkinlikse. Sunucular için, kendi alanlarında deneyime sahip konu uzmanları aramak istersiniz.

Dijital Atölye Faaliyetlerinde Planlama

Hangi faaliyetler ve konular ele alınmalı ve hangileri birlikte yapılmalıdır? Unutmayın, bu, farklı departmanlardan birçok farklı kişinin zamanına ve ilgisine aynı anda sahip olduğunuz eşsiz bir zamandır, bu nedenle atölye içeriğinin mümkün olduğunca organize bir şekilde hazırlanması ve sunulması herkes için iyi olur. Birlikte geçirdiğiniz zamanı en üst düzeye çıkarmak için, grupta hangi faaliyetlerin yapılması gerektiğini ve önceden veya atölye sonrasında neler yapılabileceğini düşünmek gerekmektedir.
Atölyenizle ulaşmak istediğiniz hedefi belirledikten ve yukarıda belirtilen soruları yanıtladıktan sonra işletmeniz için dijital atölye kurmaya hazırsınız demektir. İşte kendi deneyimlerimize dayanarak başarılı bir atölye çalışması yürütmek için bazı ipuçlarımız.
Hali hazırda kurulmuş olan doğru teknolojiyi seçin, aksi takdirde defalarca test edin. Yeni bir video iletişim aracı uygulamadan önce, onunla nasıl çalışacaklarını bilmeleri için ev sahiplerinizi bilgilendirdiğinizden ve eğittiğinizden emin olun. O zaman bile, büyük bir kesinti durumunda ne yapacağınızı bilmeniz için bir acil durum planınız olsun. Yakın zamanda birçok öğrencinin okuldaki ilk günlerinde Zoom ile yaşadıklarına benzer sorunlar olabilir.
Birden fazla atölye çalışması için hazırlanıyorsanız: Toplantı sahipleri “sunularını” 15 dakika ile sınırlamalı ve mümkün olduğunca fazla etkileşimi teşvik edecek şekilde yapılandırmalıdır. Toplantı sahibi, eldeki sorunu sunmalı ve oturum için bir temel oluşturmalıdır. Etkileşimli bir oturum, grup arasında daha açık tartışmayı teşvik eder ve daha derin öğrenmelere ve gelecekteki eylem noktalarına izin verir.
Google dijital atölye günümüzde oturduğumuz yerden toplantılara katılma, sunumlar verme, yer ve zaman kavramı olmaksızın dijital ortamlarda görüşme olanakları vermektedir. Bu durum ticari firmalara organizasyon ve diğer hususlarda ekonomik çözümler sunar. Böylelikle zamandan kazandırmaktadır.